Daniel Radcliffe válaszolt a kérdésre, hogy visszatérne-e Harry Potter szerepéhez

Daniel Radcliffe gyerekként vált sztárrá köszönhetően a Harry Potter-franchise-nak, a sebhelyes homlokú varázslófiú eljátszása óta viszont a legnagyobb hollywoodi blockbusterek helyett inkább az egyedi független filmeket választja. Így talán nem meglepő, hogy nem áll szándékában visszatérni J.K. Rowling varázsvilágába - bár nem is zárja ki a lehetőséget.


Variety készített interjút a színésszel, amiben megkérdezték tőle, hogy magára öltené-e újra Harry Potter szerepét a Legendás állatok-franchise-ban. "Nem hiszem. Nem szeretek nemet mondani dolgokra, de ez nem olyan, amit nagyon akarnék csinálni. Úgy érzem, hogy azok a filmek már továbbléptek, és teljesen jól elvannak nélkülünk is. Én pedig örülök ennek. Szeretem a mostani életemet. Nem azt mondom, hogy soha nem megyek vissza egy franchise-hoz, de szeretem azt a rugalmasságot, ami a jelenlegi karrieremet jellemzi. Nem akarok olyan helyzetbe kerülni, ahol egy egész szériára szerződök le évekre előre" - válaszolta a színész.


Mivel a Legendás állatok-filmek jóval Harry Potter születése előtt játszódnak, egyébként is valószínűtlen lenne a feltűnése - mondjuk abban egyáltalán nem vagyunk biztosak, hogy a jelenlegi filmszéria után J.K. Rowling nem fog valamilyen módon ismét visszatérni a varázsvilágba. Radcliffe viszont egyelőre nem vágyik vissza a nagyköltségvetésű filmsorozatokhoz, aztán ki tudja: az Alkonyat után szintén független filmes üdvöskévé váló Robert Pattinson sem tudott ellenállni Batman csábításának.

Forrás: IGN HUNGARY